IK HEB EEN AUTOVERZEKERING NODIG, WAT NU?

Onderdeel van het Nederlands Verzekering Centrum

IK HEB EEN AUTOVERZEKERING NODIG, WAT NU?

augustus 29, 2018 Nieuws 0
linkpartner

Wanneer je een auto koopt is het kiezen van de beste verzekering een belangrijke beslissing. Wat is goed? Dat hangt af van jouw situatie en type auto. Vanwege het aantal aanbieders is het logisch dat je soms niet meer weet wat nou elementen zijn om op te letten. Daarom zet ik in deze blog een aantal aspecten op een rij die je in acht kunt nemen bij het vormen van je keuze. Hopelijk helpt het jou in de keuze van een autoverzekering waar jij blij mee zult zijn.

Typen autoverzekeringen

In Nederland is het verplicht om als autobezitter een WA autoverzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is nodig wanneer er in een situatie schade ontstaat waar jij verantwoordelijk voor wordt geacht. Mocht je een ongeluk krijgen en heb je alleen een WA autoverzekering afgesloten? Dan wordt de schade die jij bij iemand anders hebt veroorzaakt vergoed, echter jouw eigen schade niet. Hiervoor kun je dus andere dekkingen afsluiten.

Beperkt casco en volledig casco

Het is een veilige keuze om ook verzekerd te zijn voor de schade aan jouw eigen voertuig, ook al veroorzaak jij die zelf. Mocht je dit fijn vinden, heb je keuze uit twee varianten: beperkt casco en volledig casco. De dekking verschilt per product (uiteraard ook per aanbieder). Wanneer je een casco verzekering afsluit ben je, afhankelijk van aanbieder een soort verzekering, ook gedekt voor schades zoals brand, diefstal of bijvoorbeeld ruitschade.

Schade, wat nu?

Het verschilt per verzekering aanbieder wat je te doen staat bij schade. Het begint natuurlijk allemaal bij het goed doornemen van de polisvoorwaarden en verschillen tussen verzekeringen wanneer je deze afsluit. Het is daarnaast aan te raden om ook te kijken naar randzaken als service. Wil jij bijvoorbeeld je schade kunnen doorgeven via een app? Of spreek jij liever met een klantenservicemedewerker? Ook dit zijn zaken waarop je een uiteindelijk keuze kan baseren.

Vergelijken en berekeningen maken

Eigenlijk is de beste tip: doe moeite en neem de tijd om je opties te overwegen en te vergelijken. Het kan een hoop geld en gezeur achteraf schelen wanneer je goed weet wat jouw verzekering precies inhoudt. Het is begrijpelijk dat je niet direct zin hebt om je rekenmachine erbij te pakken en zelf berekeningen te maken. Gelukkig hoeft een autoverzekering berekenen niet meer lastig te zijn tegenwoordig. Veel aanbieders van autoverzekeringen hebben tegenwoordig speciale rekenmodules in het leven geroepen die jou helpen om er op een eenvoudige manier achter te komen hoeveel een verzekering je gaat kosten in jouw specifieke situatie.

Hopelijk ben je met deze tips een beetje wijzer waar je op kan letten wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *