Hoe je uitvaartverzekeringen vergelijkt

Onderdeel van het Nederlands Verzekering Centrum

Hoe je uitvaartverzekeringen vergelijkt

april 10, 2019 Nieuws 0
uitvaartverzekering vergelijken

Heb jij de financiën voor je uitvaart al geregeld? Best een confronterende vraag, of niet? Toch is het goed om daar eens over na te denken, hoe oud of jong je ook bent. Het is immers een geruststellende gedachte als je nabestaanden later niet met hoge uitvaartkosten worden opgezadeld. En dat is iets waar je nu al prima voor kunt zorgen. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering ben je er zeker van dat er genoeg geld beschikbaar is om de uitvaart en alles wat daarbij hoort te bekostigen. Een uitvaartverzekering vergelijken is slim en het is een bijzondere verzekering, omdat je zeker weet dat er op een dag uitgekeerd moet gaan worden. Daarom is het goed om zorgvuldig te bekijken welke verzekering het beste bij je past.

Waar let je op

Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen kun je op verschillende dingen letten. Daarom is het belangrijk om te weten welke uitvaart je voor ogen hebt. Een gemiddelde begrafenis of crematie kost ongeveer 8000 euro. Wat past bij jou wensen? Dat kan een eenvoudige, bescheiden ceremonie zijn, maar ook een uitgebreide dienst en een drankje naderhand. Het is een heel persoonlijke keus. Het is fijn als nabestaanden op de hoogte zijn van zulke wensen. Je kunt ze dus het beste vastleggen. Een uitvaartverzekering kan worden uitgekeerd in kapitaal of natura. Dat betekent dat er een geldbedrag beschikbaar komt om de uitvaart mee te financieren of dat er diensten geleverd worden, zoals het verzorgen van de uitvaart. Vaak zijn er standaardpakketten met de meest voorkomende diensten, die dan naar wens uitgebreid kunnen worden.

Wat kost het

Natuurlijk vergelijk je ook de hoogte van de maandelijkse premie die gerekend wordt door de verschillende uitvaartverzekeringen. Die kan best verschillend zijn. De premie wordt bepaald door de hoogte van het bedrag wat je wilt verzekeren en door je leeftijd. Bij een hogere leeftijd is de kans op overlijden immers groter. Let er ook op hoe lang je premie moet blijven betalen. Bij sommige verzekeringen betaal je de gehele looptijd elke maand een bedrag, terwijl bij andere de premie vervalt als je ‘spaarpotje’ vol is. De verzekeringsmaatschappij houdt rekening met stijgende uitvaartkosten door de jaren heen. Hier zal de premie op afgestemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *