Ons eerste huis

Onderdeel van het Nederlands Verzekering Centrum

Ons eerste huis

januari 18, 2020 Huis Nieuws Schade WA 0

Er komt veel bij kijken. Het kopen van je eerste huis. Stefan en ik zijn van plan om in 2020 ons eerste huis te kopen. Wij willen graag een nieuw hoofdstuk in ons leven beginnen en dat doen wij door middel van een huis kopen. Hoe pakken wij dit aan?

Vooronderzoek

Het is belangrijk om eerst te kijken naar waar je huidige financiering over beschikt. Is het mogelijk om een hypotheek te krijgen of krijg je te weinig van de bank. Wij zijn naar de bank gegaan en hebben gelukkig een hypotheek gekregen op een huis waar wij een bod op hebben gedaan.

Daarnaast moet je je afvragen: welke verzekeringen ga ik afsluiten bij mijn hypotheek. Een inboedelverzekering dekt onder andere schade aan de spullen in je huis. Wij hebben een aantal meubels die heel veel hebben gekost. Het zou zonde zijn als deze meubels verloren gaan. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld, diefstal, storm of brand. Veel waardevolle spullen zoals sieraden kunnen ook verzekerd worden. Gelukkig, want mijn Oma geeft mij ieder jaar een prachtig sieraad.

Denk je ook aan een opstalverzekering? En wat is dit precies? Een opstalverzekering dekt schade aan je huis als gevolg van brand, storm of inbraak. Je kunt hier grote financiële gevolgen van terug zien. Ook deze hebben wij netjes afgesloten.

Hoe wist ik dit allemaal? Met behulp van hornfd.nl hebben wij alles op een rijtje kunnen zetten en ook heel gemakkelijk kunnen zien wat wij kwijt zijn bij onze hypotheek.

Nu zal ik nooit meer om hoeven om te kijken naar vervelende gebeurtenissen, omdat ik weet dat het gedekt is.

Het huis

Onze woning bestaat uit twee woonlagen en is 120 m2. Het is precies groot genoeg voor al onze verzamelde meubels. Het huis staat in omgeving Rotterdam en hier kan het nog wel eens voorkomen dat er wordt ingebroken. Het zou natuurlijk vreselijk zijn als dat gebeurt en ook nog eens je dierbare spullen zijn weggehaald. Gelukkig heb ik een inboedel- en polis verzekering.

Mijn man Stefan was het ook gelijk met mij eens. Hij bewaart namelijk een uit de jaren 20 platenspeler, van zijn overgroot opa. Hij is hier erg zuinig op. Mijn moeder heeft het jammer genoeg al een keer moeten meemaken dat haar prachtige huis op de Veluwe is geraakt door een grote storm. Veel van haar spullen waren niet meer hetzelfde. Mijn tip is: laat je goed adviseren zodat je nooit hetzelfde hoeft mee te maken, wat mijn moeder 40 jaar geleden heeft meegemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *