Je brommerverzekering regel je online!

Onderdeel van het Nederlands Verzekering Centrum

Je brommerverzekering regel je online!

december 28, 2017 Nieuws Schade WA 0
Brommerverzekering

Een nieuwe brommer aangeschaft? Of is de brommer alleen voor jou nieuw? In ieder geval gefeliciteerd met je aanwinst. Nu moet je er nog voor zorgen dat je veel veilige kilometers kunt maken. Daar ben je zelf grotendeels verantwoordelijk voor. Want jij bent de bestuurder van deze brommer. Maar soms heb je gewoon even pech en gebeurt er iets met je brommer waar jij niks aan kunt doen. Een goede brommerverzekering is dan wel zo verstandig. Want ook wanneer jij zelf schade veroorzaakt met je brommer aan het eigendom van een ander, keert een goede brommerverzekering in de meeste gevallen uit. Dat heet een WA verzekering.
Brommerverzekering

Is een brommerverzekering optioneel of verplicht?

Het is absoluut verplicht om een brommerverzekering af te sluiten. Je mag zonder brommerverzekering zelfs de weg niet eens op. Want de kans dat je schade veroorzaakt aan de eigendommen van een ander is altijd aanwezig. Denk dan aan een deuk in een auto of een hekje dat een botsing niet echt kan waarderen. Je moet altijd verzekerd zijn, zodat je in ieder geval de schade die je bij anderen veroorzaakt kunt vergoeden. Dat heet dus een WA verzekering, ook wel Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze brommerverzekering is het minimale dat je moet afsluiten. Het is bijvoorbeeld niet nodig om een uitgebreider pakket te nemen wanneer je op een oude zesdehands brommer rijdt. Dan wordt met een uitgebreid pakket de verzekering in verhouding veel te duur.

Een nieuwe brommer? Een uitgebreide brommerverzekering is dan verstandig

Wanneer je een spiksplinternieuwe brommer gaat rijden, wil je deze natuurlijk beschermen tegen van alles en nog wat. Je hebt dan niet genoeg aan een WA verzekering. Op zijn minst wil je daar dan een brommerverzekering voor die ook uitkeert in geval van diefstal, brand of een ongeluk. Want als je een nieuwe brommer hebt gekocht, is je spaarrekening waarschijnlijk wel leeg. En dan heb je niks als je brommer gestolen wordt.

Is een brommerverzekering duur?

Over het algemeen valt een brommerverzekering best mee in de kosten. Hou er wel rekening mee dat de verzekering in veel gevallen duurder is naarmate jij jonger bent. De verzekeringsmaatschappij doet natuurlijk aan het incalculeren van risico’s en die risico’s zijn nu eenmaal hoger als je een beginnend bestuurder bent. Wanneer je ouders aanbieden om op hun naam jouw brommer te verzekeren omdat dat goedkoper is, dan is dat heel lief. Maar lang niet in alle gevallen verstandig. Denk hier goed over na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *